jul
6
za
Discover Rembrandt Amsterdam Rai @ Rai Amsterdam
jul 6 @ 11:00 – sep 1 @ 18:00
Discover Rembrandt Amsterdam Rai @ Rai Amsterdam

Discover Rembrandt

Rembrandt en De Gouden Eeuw in 2019
Discover Rembrandt vindt plaats als onderdeel van de landelijke viering van het leven van Rembrandt en de Gouden Eeuw ter gelegenheid van Rembrandts 350-ste sterfjaar. Door de chronologische opstelling en de veelheid aan informatie over zijn leven en zijn tijd vormt Discover Rembrandt een uitstekende voorbereiding voor een bezoek aan de originele schilderijen!

Zie de schilderijen zoals ze ooit Rembrandt’s atelier verlieten
Circa 350 schilderijen worden tegenwoordig aan Rembrandt toegeschreven. Slechts 41 daarvan bevinden zich in Nederlandse collecties, de overige zijn verspreid geraakt over ruim 18 landen.

Reproducties van alle schilderijen zijn te zien in Discover Rembrandt, ook de ruim 50 schilderijen die momenteel niet toegankelijk zijn voor het publiek. Met behulp van de nieuwste technieken en de onuitputtelijke kennis van professor Ernst van de Wetering zijn alle schilderijen van Rembrandt digitaal teruggebracht naar hun originele staat, zoals ze ooit het atelier van de schilder verlieten. Elke periode in Rembrandts leven en werk wordt belicht en tot leven gebracht aan de hand van de schilderijen.

Ontdek De Nachtwacht in zijn oorspronkelijke staat
Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings geeft een dieper inzicht in de kunst en het leven van een van de grootste kunstenaars uit de gouden eeuw en geeft bezoekers de kans de vele inzichten te leren kennen die 50 jaar Rembrandt-onderzoek heeft opgeleverd.

Reserveer Je Taxi voor Discover Rembrandt

 

jul
17
wo
26th International Meeting on Advanced Spine Techn
jul 17 @ 09:00 – jul 20 @ 18:00
26th International Meeting on Advanced Spine Techn

IMAST gathers leading spine surgeons, innovative researchers, and
the most advanced spine technologies for all areas of spine (cervical,
thoracic and lumbar), most spinal conditions (degenerative, trauma,
deformity and tumor), and a variety of treatment techniques. The
IMAST program will include didactic presentations, panel discussions,
and papers on current research, case discussions, debates,
complication series and instructional course lectures, all led by an
international and multidisciplinary faculty. IMAST is sponsored by the
Scoliosis Research Society (SRS).

jul
23
di
Nick Mason’s Saucerfull of Secrets @ RAI
jul 23 @ 20:00 – 23:45
Nick Mason's Saucerfull of Secrets @ RAI

Nick Mason’s Saucerful Of Secrets komt op dinsdag 23 juli naar het RAI Theater in Amsterdam. De legendarische Pink Floyd drummer duikt met zijn supergroep het muziekarchief in van de alom geprezen band. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 11 februari om 10:00 uur via Ticketmaster.

Nick Mason’s Saucerful Of Secrets bestaat uit Pink Floyd-drummer Nick Mason, Gary Kemp (Spandau Ballet), Guy Pratt (Pink Floyd), Lee Harris (The Blockheads) en producent Dom Beken. Het vijftal bundelt hun krachten om tijdens deze avond verschillende nummers van Pink Floyd ten gehore te brengen. Het concert staat in het teken van albums uit de vroege jaren van Pink Floyd: zo passeren nummers van ‘The Piper At The Gates Of Dawn’ en ‘A Saucerful Of Secrets’ de revue.
Het uitverkochte concert in Koninklijk Theater Carré vorig jaar leverde de band jubelende recensies op;

“Wat vooral zichtbaar en hoorbaar is, is het haast jeugdige spelplezier waarmee deze mannen op het podium staan. En precies dát zorgt voor de magie” – Lust For Life

“Nick Mason mept alsof ie weer in het Olympisch zit en vijftig jaar muziekhistorie komt op vol volume tot leven” – OOR

Nick Mason is één van de oprichters van de legendarische band Pink Floyd. Hij is het enige bandlid dat sinds de oprichting van Pink Floyd deel heeft uitgemaakt van de band en te horen is op al hun albums en liveshows. Pink Floyd mag zich rekenen tot één van de bestverkopende bands ooit en heeft een grote stempel gedrukt op de muziek